· 

Sugar Skulls

Waar komen deze Sugar Skulls eigenlijk vandaan?

De schedels zijn gemaakt voor kinderen of als offergaven om op altaren te worden geplaatst die bekend staan als ofrendas voor de Día de Muertos , die zijn oorsprong heeft in de Azteekse , Maya- en Tolteken- culturele viering van de Dag van de Doden. 

De traditie van suikerschedels is dat families de ofrenda's van hun dierbaren versieren met zowel grote als kleine handgemaakte suikerschedels. Kinderen die zijn gestorven, vertegenwoordigd door kleine suikerschedels, worden gevierd op 1 november. De grotere suikerschedels vertegenwoordigen de volwassenen, wier viering op 2 november plaatsvindt. Er wordt aangenomen dat de overledenen naar huis terugkeren om te genieten van het offer op de altaar.

 

Urband London brengt naast de bestaande tattoo designs nu 3 nieuwe Sugar Skulls. De verschillen zie je in het kleurgebruik. De basis is altijd zwart of metaalkleur. Dit design brengen we in de 18 mm, 22 mm en apple watch bracelet. Op deze breedte armbanden komen de details het best tot hun recht.

 

Ze combineren prachtig met de vele solo 6 mm brede superskinnies die we inmiddels in 10 kleuren hebben.